Galicia sınıfı LPD’lerden İspanyol Donanmasında iki adet bulunmaktadır. Sınıfın ilk gemisi (L-51) Galicia, 31 Mayıs 1996 tarihinde kızağa konup; 30 Nisan 1998 tarihinde İspanyol Donanmasına katılmıştır. Sınıfın ikinci gemisi olan (L-52) Castilla ise 11 Aralık 1997 tarihinde kızağa konup; 26 Haziran 2000 tarihinde donanmaya katılmıştır.

Birimi £132 milyon Euro’ya maal olan Galicia sınıfı LPD’ler Navania (eski adı Ferrol) Tersanesinde üretilmişlerdir. Gemiler Hollanda Donanmasına ait Rotterdam sınıfı LPD ile tasarım olarak çok benzer ve neredeyse aynı özelliklere sahiptir.

İspanyol Donanmasına büyük güç aktarım kabiliyeti sağlayan LPD’lerde küçük ölçekli ama kapsamlı bir hastane bulunmaktadır. Acil durumlarda gemi hastanesi olarak hizmet verebilmektedir. Gemide aynı anda 2 helikopterin kalkış ve iniş yapabildiği pist vardır. Gemi amfibi operasyonlar için arka kapağa sahiptir.

Galicia Sınıfı LPD’ler:
- (L-51) Galicia (30 Nisan 1998 tarihinde göreve başlama)
- (L-52) Castilla (26 Haziran 2000 tarihinde göreve başlama)
Galicia Sınıfının Genel Özellikleri:
- Uzunluk: 166 metre boy
- Genişlik: 25 metre genişlik
- Draft: 5.8 metre draft
- Deplasman: Tam yüklü 13.815 ton
- Ana Tahrik: 4 adet Caterpillar dizel motor ile toplam 16.2 MW güç üretimi
- Hız: 20 knots maksimum hız
- Menzil: 11.000 km
- Kapasite: 2 helikopterin aynı anda bulanabildiği pist, 3 adet SH-3 Sea King ya da 6 adet NH-90 deniz helikopteri taşıma kabiliyeti, 33 adet ana muharebe tankı ya da 130 adet zırhlı araç taşıma kapasitesi, 4 adet LCM ve RHIB çıkarma botu.
Galicia Sınıfında Bulunan Silah Sistemleri:
- 2 adet 20 mm Oerlikon top